søndag den 6. marts 2011

Opskriften på Lykke

Ja du læste rigtig, her er opskriften på lykke (tror jeg i hvert fald).

Jeg har brugt en stor del af mine voksne år, på aldrig at være rigtig lykkelig. Indtil sidste år ved denne tid, havde jeg ALT, eller næsten alt. Jeg havde en kæreste, en dejlig datter, et nyt hus og legusterfilosofi, en hund, en bil, var igang med drømmeuddannelsen og tog på charterferie to gange om året. Lyder som det perfekte liv ik? Men nej, lykke er meget mere, jeg var nemlig ikke lykkelig. Noget jeg havde funderet over i længe og jeg vidste, at jeg heller ikke ville blive det. Så jeg tog min datter, pakkede mine ting og fik en lejlighed, lige midt i Randers centrum.
Pludselig stod jeg her, for første gang i mit liv på egne ben. Jeg tvivlede på hvordan det måtte gå. De første aftner stillede jeg mig selv spørgsmålet, om det nu virkelig var bedre at være ked af alene, end at være ulykkelig og være sammen. Efter en måneds tid, med snuden begravet mellem benene, besluttede jeg mig for "at tage mig sammen". Jeg tog en beslutning, en beslutning om at finde lykken.

Denne beslutning kom egentlig, da jeg sad med næsen, begravet i en gajol pakke og pludselig faldt over det lille citat "Bekymre dig ikke om ting, du alligevel ikke kan ændre".
Tja det rampte plet, det var som at blive slået med en hammer lige i hovedet. Nej, jeg ville ikke længere bekymre mig om ting, jeg alligevel ikke kunne ændre. Jeg kunne ikke ændre en helt masse ting, men der var masser af ting jeg kunne ændre, og det ville jeg gøre.

Dagen efter startede jeg dagen, med at sige til mig selv, at det bliver en god dag, fordi jeg vil have at det skal blive en god dag. Det hjalp, det blev en selvopfyldende profeti. Jeg gør det stadig.

Jeg begyndte at dyrke motion, hvilket gør en glad, selvom det kan være hårdt at slæbe sig afsted, men intet overgår den følelse man har bagefter. Og en ekstra bonus, er de overflødige kilo, man smidder på denne måde.

Jeg fandt ud af, at hvis man skal blive lykkelig, så må man gøre noget for andre. Så jeg tog beslutningen om, at jeg ville gøre noget godt, for et andet menneske hver dag, 365 dage om året. Det kræver ikke meget af en, nej det gør ej. Det koster mig intet andet end ord, når jeg ønsker den sure kassedame, en rigtig god dag. Det koster mig intet, når jeg hjælper fru Hansen, ind i bussen med hendes rollator. Det koster mig intet, at rose en medstuderene. Det koster intet, at jeg viser mine kollegaer, at jeg holder af dem. Det koster mig ikke andet end et par kroner, at ringe til min mor og sige, at jeg elsker og værdsætter hende. Det er småting, vi kan alle gøre det. Vi glæder andre mennesker og det glæder en selv.

Se på dine venner, gør de noget for dig? Det spurgte jeg mig selv om. Med at de gør noget, tænker jeg ikke på tjenester, gaver eller lign. men giver de dig noget mentalt, fylder de dit liv med glæde? Jeg fandt virkelig ud af hvad det vil sige at have rigtige venner. Jeg holder uendelig meget af mine og det er de aldrig i tvivl om. De er med til at gøre mig lykkelig, til det menneske jeg er.

Værdsæt de små ting i livet, det er dem der giver den største lykke. Det er ikke den årlige ferie, bilen eller huset. Nej det er de små ting, jeg bliver glad når solen skinner, at vintergækkerne springer frem, min datter fortæller at hun elsker mig, en sommeraften på stranden med vennerne, aftensmad i godt selskab, en tur i parken og fodre ænder, et opmuntrene ord fra en anden, at sidde og kigge ud af mit køkkenvinde. Det er de små ting, der i sidste ende udgør helheden.

Kærster? Det er ikke en nødvendig indgrediens for lykke. Jeg har nu været single i over et år. Jeg stræber ikke efter at finde en kæreste, dukker han op, er det fint, gør han ikke, er jeg lykkelig alligevel. Jeg er aldrig alene. Jeg har min familie, mine venner og min datter, som er det vigtigste i mit liv. Man kan sagtens være lykkelig uden en kæreste.

Gør op med dig selv, hvad du vil, hvem du er og hvor du er på vej hen. Nyd livet, så bliver du lykkelig, ikke før !!!

1 kommentar:

  1. Tænk at tankens magt, fra den ene dag til den anden, fuldstændig kan ændre ens sindsstemning fra at være negativ til positiv, p.g.a et citat på en gajolpakke... Det er totalt fedt med sådanne oplevelser...
    Er vild med det du skriver om, at gøre noget godt for andre hverdag.
    Smilet smitter og du får mig til at smile, når jeg læser dette :o)
    Knus fra Katja

    SvarSlet